Вртић у априлу отвара врата предшколцима

          Радови на адаптацији вртића у оквиру наше школе теку по плану. У то су се данас уверили и људи из Фондације Новак Ђоковић на челу са менаџерком Гораном Џуџом Јаковљевић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и регионална директорка Светске банке за Западни Балкан Елен Голдстин. Њих је дочекао директор школе Јелен Никлић, који их је том приликом известио о напретку радова и уприличен је сусрет гостију и малишана, као и њихових родитеља.
              Горана Џуџа Јаковљевић, менаџер Новак Ђоковић Фондације, која финансира реконструкцију дела школе, изразила је задовољство да ради са људима који знају потребе своје лоикалне средине а с друге стране пружа се и могућност Фондацији “Новак Ђоковић” да спроводи  мисију и визију,  а то је доступност и побољшање услова развоја деце раног предшколског узраста.
              "У Србији половина деце нема предшколско образовање", каже директорка Светске банке за западни Балкан Елен Голдстин. “Кад гледамо сиромашне породице и породице мањина, тек свако десето дете има предшколско образовање. Зато је дивно кад локална заједница и невладине организације заједно раде на томе И постигну тако нешто”, рекла је Елен Голдстин. Светска банка издвојила је 50 милиона евра за отварање 17.000 нових места у предшколским установама, док је Канцеларија Светске банке у Србији је за овај пројекат на аукцији вина прикупила милион и по динара.
            Дарко Булатовић, градоначелник Ниша искористио је прилику да се захвали “Новак Ђоковић“ фондацији и Свесткој банци што су препознале потребу мештана Медошевца да и наше насеље добије вртић.
          Тренутно су у току радови на фасади будућег вртића. Малишани од три до шест година из Медошевца ће наредног месеца добити свој простор, вртић  у коме ће моћи да похађају предшколску наставу .

Објављено у Остало