ПРОСЛАВИ ДАНА БРОЈА ПИ

ИЗВЕШТАЈ О ПРОСЛАВИ ДАНА БРОЈА ПИ И ТАКМИЧЕЊУ У РЕЦИТОВАЊУ ДЕЦИМАЛА БРОЈА ПИ

      Дана 10.3.2017. у Поповцу ученици наше школе прославили су Дан броја пи и истог дана одржано је и такмичење у рецитовању децимала овог броја.

      На почетку часа ученици су се преко презентације коју је припремила наставница Гордана Стаменковић упознали са овим заиста необичним бројем. Неколико ученика седмог разреда је након тога прочитало још неке од занимљивости о овом броју (причу о петнаестогодишњаку Гаурав Раји који је био један од рецитатора броја пи, настанку пи репа, песмице о овом броју и још много тога).

      Погледали смо снимке прослава Дана броја пи у другим школама у којима на овај дан ученици питама гађају своје наставнике, чули смо неке од песама о овом броју, играли се асоцијација, сликали као Ајнштајн, били пирати…

      Такмичењу у рецитовању децимала одазвало се заиста пуно ученика и многи од њих су се потрудили да науче што више децимала броја пи.

      Прво место на овом такмичењу заузела је ученица петог разреда Анастасија Стоиљковић са научене 152 децимале, друго место такође ученица петог разреда Теодора Миловановић која је научила 123 децимале и треће ученица шестог разреда Доротеа Радојковић са научених 120 децимала.  

                                                                                Гордана Стаменковић
наставница математике

Објављено у Математика