Нађа Митровић – наша млада глумица

Нађу Митровић, ученицу V/1 наше школе заинтересовало је нешто што ретко ко одабере да се у слободно време тиме бави. Испробала је себе у свету глуме, а сада ниже успех за успехом. Одлична је ученица, осваја награде на такмичењима, а скромна је и  ћути о оном у чему је изванредна. О томе знају само другови из одељења и њена бивша учитељица Слађана Стевановић, која је већ у првом разреду, на првој Светосавској приредби уочила њен дар, да би се до четвртог разреда у улози водитеља и разних ликова драмских тексова истицала на одељењским приредбама.

Још 2019. године код ње се појавило интересовање за сцену, позориште и глуму. Њена  прва главна улога била је у представи ,,Мене нико не воли”, којом је освојила публику. После ње наступа у Народном позоришту у Нушићевом ,,Др”, коју по први пут не посматра из перспективе публике и у мјузиклу ,,Chicago”, где се појављује са својом сестром Николином Митровић, ученицом III/1.

Ван Народног позоришта наступалa je у школи глуме у представама ,,Госпођа министарка” Бранислава Нушића и  ,,Расту деца до месеца” Биљане Вујовић.  Најзначајнија и најузбудљивија представа била је ,,Лаж у свету, истина у покрету” Биљане Вујовић у Нишком културном центру, са две репризе. У овој представи су сестре  Нађа и Николина добиле главне улоге –  Лаж и Истину, а за тако запажен успех уложиле су много времена и труда и унеле све своје емоције.

Не смеју се изоставити две битне особе које су од Нађе направиле праву младу глумицу: глумица Народног позоришта Евгенија Станковић и Биљана Вујовић, докторка уметничких наука.

Нађини наступи и успеси на сцени тек предстоје. Са таквим даром који поседује, то је неизбежно. Оћигледно је да и сестра Николина иде стопама старије сестре.

Слађана Стевановић

Објављено у Остало