Мислиша 2022. године

Национално математичко такмичење „Мислиша 2022." је одржано у организацији Математичког друштва „ Архимедес „ из Београда. Основни ниво такмичења се одржава другог четвртка у марту сваке године истовремено у свим пријављеним основним и средњим школама у Србији (ове године 10. марта).

     Циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности ученика, ширење математичке културе код младих, подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима.

       Осамдесетседам ученика је учествовало у такмичењу а то је сваки пети ученик наше школе.Најбољи резултат су имали Ждраљевић Марко (2. разред) –   3. место и Мирковић Ленка (5.разред) – похвала. Запажене резултате су имали и Димитријевић Лука – 1.раз. , Милосављевић Павле – 2.раз. , Живковић Елени и Станојевић Сања – 3.раз. , Динић Наталија и Ђурић Милош – 4.раз. , Лазић Петар – 5.раз. , Савић Невена и Пендић Јанко – 6.раз. Сви ови ученици су награђени књигом за усвајање знања кроз игру.

      Позивамо све авантуристе да кроз игру развијају своје способности закључивања и решавају задатке који их очекују 9. март 2023. године.

Славица Бојковић,
наставница математике

Мислиша 2022. године
Иди на врх