У част Светом Сави – Савиндан 2023.

На општу радост ученика, родитеља и запослених у Основној школи ,,Милан Ракић“ 27.1. 2023. године у просторијама месне заједнице у Поповцу прослављен је дан који је посвећен животу и делу Светог Саве.

Приредби је претходило сечење колача у наставничкој канцеларији у ИО у Поповцу где су овогодишњи домаћини кроз свечани чин предали колач следећем домаћину. Уживајући у пријатној атмосфери, запослени Основне школе ,,Милан Ракић“ су на овај начин обележили школску славу.

Организатори овогодишње приредбе биле су наставнице српског језика и књижевности, Мила Павковић и Тања Цветковић. Уз рецитале, песме и приче о животу Растка Немањића традиционално је овај дан прослављен кроз умеће и таленте ученика нижих и виших разреда. Приредбу су обогатили хор нижих разреда под вођством учитеља Владимира Радосављевић и хор виших разреда под вођством наставника музичке културе Драгана Тасића. Наставница музичке културе, Лозица Ђорђевић, употпунила је овај догађај са својим ученицама изведбом песме о Светом Сави. Сандра Пантовић, наставница ликовне културе, изложила је одабране радове наших ученика и тиме оплеменила сцену.

О томе колико је ова приредба оставила јак утисак на бројне госте, говори њихов громогласни аплауз на крају и речи хвале које су упућене свим учесницима и организаторима приредбе.

Наставнице српског језика и књижевности
Мила Павковић и Тања Цветковић

 

Објављено у Остало