Ноле у нашој школи – остварење дечијег сна!

Празник у Медошевцу! На огромну радост све деце,  особља, али и грађана Медошевца, данас је нашу школу посетила истинска светска звезда - Новак Ђоковић!
Током посете, Ноле је посебну пажњу поклонио најмлађима, нашим предшколцима и будућим али и садашњим ученицима школе. Премда је једна од навећих светских звезда, Ноле је још једном показао своју хуманост и непосредност, присуствовао је појединим часовима,  уживао у игри са малишанима, чак и заиграо коло са њима... Истински обрадовао читав Медошевац!

Као што је познато, Фондација најбољег спортисте Србије, финансира реконструкцију и адаптацију 250 квадратних метара за потребе отварање вртића за више од 100 малишана из Медошевца и околине.

"Фондацији и мени лично увек је велико задовољство да подржимо овакве пројекте који полазе од иницијативе грађана. Сви заједно желимо да створимо безбедну и подстицајну средину у којој деца могу да се развијају и уче. Срећан сам што ће више од 100 малишана добити своје место за школовање, дружење и играње. Вртић је место где се стварају прва познанства, прве симпатије, први пријатељи, где се постављају темељи за даљи развој и памте прве успомене. Сада ће и деца из Медошевца и околних места добити прилику да буду укључена у предшколски програм, који је врло важан за рани развој сваког детета" – изјавио је приликом данашње посете наш најбољи тенисер, Новак Ђоковић.

Иницијална донација Фондације Новак Ђоковић, у износу од приближно 7,7 милиона динара, односила се на унутрашње радове у целом простору, од застареле столарије, преко обраде зидова, плафона и подова, увођења нових електроинсталација и реконструкције простора. Она би задовољила све потребне стандарде предшколских установа, чак и увођење потребних противпожарних система. У простору ће бити реновиране три радне собе, дистрибутивна кухиња, собе за изолацију и васпитаче, као и тоалети.

 

 

Објављено у Остало