Светосавска академија 2024.

Традиционално, 27. јануара у нашој школи у Медошевцу обележена је школска слава. Заједничким снагама ученици и наставници из Медошевца и Поповца приредили су пригодан програм за своје вршњаке, родитеље и друге званице.

Велики број гостију прво је поздравила хорска секција извођењем „Химне Светом Сави“. Ученици старијих разреда учествовали су у приказу народних обичаја и традиције нашег народа. Ученици млађих разреда и предшколских група, предвођени својим учитељима и васпитачима, освојили су срца публике.

Приредбу је обогатио гуслар Живота Плавшић из Друштва гуслара „Ратко Павловић Ћићко“, који је изводио одломак народне песме „Збор зборила господа ришћанска“. Ово је била јединствена прилика да ученици наше школе уживо чују певање уз гусле које је од 2018. године на УНЕСКО листи нематеријалне културне баштине. Програм су затворили чланови Сценско-уметничког друштва „Срна“.

У присуству свештеника пресечен је славски колач, а организација славе предата је школи у Поповцу.

Захвалност и честитке свим ученицима и наставницима који су учествовали у обележавању овог дана у коме славимо своју прошлост, своје порекло и наслеђе, али и своју будућност.

                                                                                                                                    Срећна слава!

                                                                                      Новинарска секција ОШ „Милан Ракић“

Објављено у Остало