Судбина Ане Франк из угла наших ђака

Ученици седмог разреда Основне школе „Милан Ракић“ у Медошевцу, обрађивали су лектиру „Дневник Ане Франк“ мало другачије него иначе. Добили су задатак да истраже ко је био Раул Валенберг и размисле о томе да ли би судбина несрећне девојчице Ане била иста да је имала прилике да се сретне са њим?!

Ученици су били јако заинтересовани и мотивисани, а што је најбитније, показали су изузетну емпатију према јунакињи Ани Франк. Нису могли да замисле како би се они осећали у Аниној кожи, која је управо њихова вршњакиња.

Обрађујући ово дело, ученици су стекли и нека нова сазнања. Корелација српског језика са историјом, географијом и грађанским васпитањем учинила је час занимљивијим. Ученици су одабрали једну од најбитнијих порука овог дела, а то је: „Сви људи су једнаки и имају право на живот!“

Активности са овог часа српског језика објављене су на сајту хуманитарне организације „Нађи Раула“, која је основана 2011. године, чији је основни циљ помоћ угроженим грађанима, али и промоција и подршка младим талентима.

Наставник српског језика
Марија Глиџић

Објављено у Остало