Прослава школске славе

Ученици ОШ,,Милан Ракић" су заједно са својим наставницима и учитељима спремили пригодан програм поводом прославе школске славе, Светог Саве.

            Духовна академија се одржала у Поповцу, у великој сали месне заједнице, 27. 1. 2018. године са почетком од 11:30.

            На самом почетку директор школе Јелен Николић поздравио је све присутне. Уследила је церемонија освештавања славског колача. Колачар ове године је била учитељица и ђачка мајка госпођа Оливера Стојановић са својом породицом.

            У програму је учесвовао хор виших и нижих разреда (солиста на виолини Теодора Николић) са Светосавском химном, на почетку, и песмама,, Ратко" и ,,Славите Господа".

            Ученици осмог разреда Данило Цвејић, Сања Марковић и ученик седмог разреда Лука Перић су извели драмски текст,, Свети Сава 2018". 

            Драмски текст ,, Четворе очи" су одглимили ученици четвртог разреда Андреа Тошић, Катарина Вујчић, Данило Стојановић и Никола Николић.

            Композицију ,,Нефелис танго" отсвирали и отпевали су ученици Бојана Ристић (виолина), Сања Цветковић (виолина), Оливер Јовановић (гитара), Сања Марковић (солиста).

            Крај програма је обележио наступ Ансамбла ,,Мозаик" са народним играма из Србије.

            Програм су припремили наставници и учитељи наше школе: Ирена Мимић, Лозица Ђорђевић, Владимир Филиповић и Владимир Радосављевић.

Објављено у Остало