Прослава Дана школе 2019.

Прослава 90. по реду Дана школе одржана је  у четвртак, 9. маја 2019. године  у сали школе са почетком у 13.30 часова. Мото овогодишње приредбе је био „Школа по мери деце“.

За добродошлицу и вођење програма ове године била је задужена ученица седмог разреда Ива Радосављевић. Учествовали су и ученици млађих разреда који су употпунили и улепшали приредбу. Програм је текао уз пажљиво праћење публике. Приредбу су отворили стихови Ракићеве ,,Искрене песме“, након чега је уследила презентација о самој школи, где су се како ученици тако и гости упознали са дугогодишњом историјом школе.  Поздравну реч присутнима упутио је директор школе Јелен Николић, који је књигама наградио ученике који су се у претходној школској години нарочито истицали и постигли резултате на свим нивоима такмичења.  Затим је наступао хор ученика првог разреда под руководством учитеља Владимира Радосављевића, који је певао добро увежбане и дуго припремане музичке нумере. Ове године неке од нумера биле су: „Востани Сербие“ и  „Негујмо српски језик“.  У програму су учествовали ученици петог разреда, извођењем драмског комада ,,Ој другови, јел вам жао“, који су пажљиво увежбавали са својом наставницом српског језика, Катарином Петровић.  Атмосфери је нарочито допринела ученица Анастасија Стоиљковић, која је прочитала ,,Песму посвећену наставницима“, у чијој изради су учествовали чланови Парламента школе.  Ученици шестог разреда су заједно са својом наставницом српског језика, Маријом Глиџић, на веома занимљив и духовит начин представили битне деонице из живота и рада Милана Ракића. Потом су ученици седмог разреда дочарали свакодневне проблеме из Покондирене тикве добро нам познате госпође Феме. Програм и поподне завршило се наступом великог школског хора под руководством наставнице Лозице Ђорђевић који је извео песму ,,Србија“. Публика је са одушевљењем аплаудирала  и поздрављала учеснике.

Изузетан труд и учешће наших ученика из свих разреда, као и разноврсност програма  допринео је да и овај Дан школе протекне у свечаној атмосфери и буде вредан памћења.

Задовољни гости и учесници овогодишњу прославу заокружили су пригодним
ручком организованим у просторијама школе.

У Медошевцу, 10.5.2019. године                                                                                            Извештај поднео

Томић Александар

Објављено у Остало