Настава на даљину

Због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, Влада Републике Србије одлучила је да привремено обустави непосредни васпитно-образовни рад у основним и средњим школама на територије Републике Србије. Образовно-васпитни рад биће организован учењем на даљину, коришћењем платформи јавног сервиса (РТС планета и РТС3 канала).

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17.март 2020. године.

Наставни садржај на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) биће за ученике основног образовања. Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји, који су у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.

Часови ће бити емитовани према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs).

За све ученике од првог до седмог разреда настава ће бити у блоковима од по два часа дневно. Ученици осмог разреда имаће наставу у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту. Од првог до четвртог разреда Основне школе предаваће се онлајн математика, српски и свет око нас. Пети разред имаће матеметику, српски, биологију, историју и географију. Шестаци приде и физику, а седми и осми разред физику и хемију.

У току дана објавићемо тачан распоред предавања.

Објављено у Остало