Мислиша 2021.

11. марта 2021. године одржано је математичко такмичење " Мислиша 2021". На такмичењу је учествовао 31 ученик матичне школе и 31 ученик истуреног одељења од првог до седмог разреда.
Задаци су били занимљиви, маштовити, креативни, инспиративни , делом духовити, по мери ученика и усклађени са програмом. Било је подстицајно за сву децу а не само за најбоље.
Трећу награду су освојиле Станојевић Сања (2.раз.) и Толић Ема (3.раз.). Похваљени су Ждраљевић Марко (1.раз.), Ивановић Вељко (2.раз.) и Усковић Милица (2.раз.) од стране Математичког друштва "Архимедес".
Само такмичење је одличан начин за мотивисање ученика да заволе математику и са тим циљем је математичка секција школе наградила најуспешније ученике по разредима књигом. Књиге су добили у Медошевцу: Ждраљевић Марко, Живковић Елени, Динић Наталија, Стојковић Вероника, Динић Андрија и Манић Илија; у Поповцу: Милосављевић Павле,Стојановић Анђела, Станојевић Сања, Толић Ема, Ракић Уна и Стојановић Лазар.
Видимо се и догодине јер ово је прави начин да се деца заинтересују за математику, ослободе страха од ње, да се такмиче и испробају своје математичко умеће.

Наставница математике
Славица Бојковић

Објављено у Математика