Мислиша 2019.

У циљу  популарисања   математике,  подстицања  интересовања  за  њу , ширења  културе  и  нарочито  развијања логичко-комбинаторних способности  ученика  одржано  је  по  четрнаести  пут  такмичење  „МИСЛИША“  у  школи(14.03.2019.године). Од ове школске године учествују и ученици првог разреда. Такмичење је популарно и у њему је учествовало 70 ученика.

           После прегледа  и оцењивања одговора ученика из свих школа, математичко друштво „Архимедес“ похвалило је ученике  Леонарда Рамића-2.разред, Андрију Динића и Анастасију Пауновић-4.разред и Михајла Марковића -5.разред. Осим ових ученика математичка секција школе наградила је књигом и ученике  Наталију Динић-1.разред,  Милицу Насковић и Јанка Пендића-3.разред, Милана Илића-5.разред и Мартина Стојановића -6.разред. Ученици првог и другог разреда  су добили књигу о Архимеду, трећег и четвртог разреда „Математичке игре за паметне“ а ученици петог и шестог „Математика у свакодневном животу“.

           Мото такмичења је „Математика за све“ без пред-такмичења и селекције,маштовито и интересантно,савршен начин да се ученици ослободе страха и треме од математике.

                                                                   наставница Славица Бојковић

Објављено у Математика