Међународни Дан поезије

Ученици ОШ „ Милан Ракић“ у Поповцу обележили су Светски дан поезије са својим наставницама Тањом Цветковић и Милом Павковић.

Ученици VII-3 су говорили поезију наших прославњених песника: Мике Антића и Бранка Миљковића, а упознали су и богато стваралаштво пољске песникиње Виславе Шимборске.

Ученици су са својом наставницом израдили пано на тему: „ Уби ме прејака реч!“ у чему су се, посебно, потрудили.
Истог дана, одељење V-2 је са својом наставницом српског језика и
књижевности, Милом Павковић, овај важан дан обележило низом креативних активности.
Ученици су израђивали паное, писали песме и казивали стихове. Панои су тематски били обогаћени уопштеним цитатима великих књижевника о поезији, али и издвојеним стиховима наших познатих песника, Десанке Максимовић и Алексе Шантића. Ученица Анастасија Миловановић је својим даром писања уметничке поезије употпунила овај догађај песмом ,,Поезија покреће свет“. Кроз разговор и дискусију ученици су исказивали своје ставове о овом књижевном роду, али и наводили омиљене стихове својих најдражих песама. Након ових активности, ученици су имали прилику да слушају аудио записе о поезији књижевника Бранка Миљковића и Милоша Црњанског путем пројектора. Схвативши важност коју поезија има за све људе овог света, ученици су овај час провели у пријатној атмосфери и једногласно се сложили да свака душа носи делић поезије у себи.

 Поезија, лепа реч и шарене боје првог  пролећног дана учиниле су обичан дан у школи, потпуно необичним.

Тања Цветковић и Мила Павковић
наставнице српског језика и књижевности

Објављено у Остало, Српски језик