Јесења акција : „СТОП , СВИ НА СПОРТ !“

Спортски савез Ниша, Полицијска управа и Школска управа у Нишу , у уторак 9.10.2018.године у 11,00 сати у Спортско-рекреативном комплексу „Ровче“, организовали су јесењу акцију под слоганом „ Стоп,сви на спорт !“. Ова акција одржава се трећу годину за редом и има за циљ развој спорта и промоцију здравих стилова живота, безбедносне превенције и културе младих. Намењена је ученицма четвртих разреда основних школа града Ниша.

   Ђаци четвртих разреда из Мерошине, Сврљига, Алексинца и Ниша одмерили су снаге са вршњацима у осам дисциплина: оријентирингу, стреличарству,атлетици,одбојци,гимнастици и теквондоу,као и у решавању слагалице са мотивима акције а потребно је било и решити игру меморије.

   У овогодишњој акцији, испред наше школе, учествовала је шесточлана екипа ученика 4/1 разреда, коју су сачињавали следећи ученици: Стојановић Војин, Станојевић Матија, Богдановић Петар, Караклајић Лазар, Станковић Вук и Стојановић Милош.

   Упорношћу,спретношћу,брзином и јаком вољом, ученици наше школе су првог дана надметања извојевали осмо место, од укупно 29. школа и аутоматски се пласирали у финале.

 Финале је организовано  након два дана,тачније 11.10.2018.године у 12 сати. Укупно се надметало 10 школа. Након јаке и истрајне двочасовне  борбе,ученици 4/1 разреда постали су вицешампиони освојивши друго место на овогодишњој акцији „Стоп,сви на спорт!“.  За најбоље три екипе организатори су припремили одличне награде. Треће и друго место добило је спортску опрему, професионалне лопте, пехар и медаље, а ученици који су освојили прво место добили су и бицикле.

  Наша школа је показала велику спремност, борбеност, истрајност, љубав према спорту и фер плеј игри. Ученици четвртог разреда су поставили јак темељ и задатак будућим четвртацима, како се добром организацијом, здравим духом и великом вољом могу превазићи све препреке.  Хвала, дечице драга !!! 

                                                                         учитељица Марина ЂорђевићJ

 

Објављено у Млађи разреди