Извештај о такмичењу у рецитовању децимала броја ПИ 2021.

Такмичење у рецитовању децимала броја пи је и ове, као и ранијих година, спроведено у нашој школи, али у нешто измењеним околностима због тренутне епидемиолошке ситуације.

Одржано је уз све прописане превентивне мере 12.3.2021. године у 12 сати и на њему је учествовало 8 такмичара од четвртог до осмог разреда: Петар Лазић, Анђелина Стојановић, Теодора Фатић, Невена Ракочевић, Лана Петровић, Уна Ракић, Теодора Цветковић и Ема Ђолић.

На почетку такмичења наставница Гордана Стаменковић упознала их је са овим заиста необичним бројем и занимљивостима у вези са њим. Могли су да чују причу о историји израчунавања децимала броја пи, као и о рекордима у рецитовању његових децимала.

Прво место на такмичењу однела је Теодора Цветковић са научених 145 децимала, друго место освојила је Уна Ракић ученица петог разреда која је изрецитовала 143 децимале и треће место освојио је ученик четвртог разреда Петар Лазић који је научио 84 децимале броја пи.

Истог дана Петар Лазић и Теодора Цветковић наставили су такмичење у школи „ Душан Радовић” са почетком у 18 часова где је Теодора изрецитовала 170 децимала, а Петар Лазић однео највећи аплауз и симпатије као најмлађи учесник на овом такмичењу.
Наставница математика, Гордана Стаменковић

Објављено у Математика