Еколошке радионице удружења ,,Покрет за модеран Ниш“

Удружење ,,Покрет за модеран Ниш“, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и удружењем Клуб друштвених игара ,,Greek House” Ниш, за ученике 3. и 4. разреда наше школе, 4. октобра 2023. године, представило је пројекат  и одржало радионице.

Замишљено је да се пројекат презентује у оквиру Дечје недеље, а циљ му је био да подигне еколошку свест међу ученицима основних школа почев од најранијег узраста, да схвате значај очувања биљног и животињског света и промовишу еколошке навике.

У првом делу радионице  су представници Завода за заштиту природе Србије одржали  интерактивно предавање о ретким и угроженим врстама биљака и животиња на територији општине Медошевац, презентовали ове примерке и ученицима поделили сликовни радни материјал.

Други део радионице била је еко-игра, изведена у 3 дела:

      1.Еко-квиз у организацији Клуба друштвених игара ,,Greek House” Ниш, где су се ученици такмичили                     примењујући знање везана за угрожене и ретке врсте на територији Медошевца, а победничке екипе добиле су награде.

  1. Еко-шах у организацији ,,Покрета за модерни Ниш“, на челу са Миланом Дамјановићем, носиоцем прве категорије у шаху и чланом УО Шаховског савеза Нишавског округа.Уз занимљивости о шаху и шахистима, повезаности између шаха и екологије, деци је одржана интерактивна демонстарција основних правила игре, а на крају су им подељене дипломе и семе разних биљака.
  2. Еко-радионица: израда кућице за птице које су карактеристичне за подручје где се школа налази, а која је постављена на један од борова у школском дворишту.

учитељица
Слађана Стевановић

Објављено у Млађи разреди, Остало