Дечија недеља 2018.

       Овогодишње обележавање Дечје недеље под слоганом Моје је право да живим срећно и здраво одвијало се, као и претходних година, у првој недељи октобра.

       На самом почетку школске године учитељи су обавили договор и осмислили активности, које су, на опште задовољство, на нивоу млађих разреда, успешно реализовали.

    Понедељак је био дан посвећен разговору на тему права и обавеза деце, упознавања са Букваром дечјих права, а по учионицама и ходницима је постављена тематска изложба дечјих радова.

     Уторак је био хуманитарни дан, па су деца са својим учитељицама започела акцију прикупљања чепова, а било је деце која су доносила играчке и школски прибор како би поклонили друговима којима то недостаје.

      У среду су прваци приступили Дечјем савезу. Другаци, трећаци и четвртаци потрудили су се да им свечаном приредбом улепшају пријем и да им овај дан остане у дугом и лепом сећању.

    Четвртак је обележен као Дан за културу, па су тим поводом је у Вилином граду одгледан цртани филм Ринге, ринге раја, а затим смо у тврђави обишли Метеоролошку станицу и Градски парк, а цео обилазак завршили играњем на мобилијару.

     Маскембалом на тему Животна станишта заокружена је Дечја недеља. Деца и родитељи показали су сву раскош идеја и креативног приступа у изради маски и костима, па се школско двориште зашаренило и блистало од осмеха родитеља, деце и њихових учитељица.

     Сви ученици добили су дипломе за успешно учешће у овогодишњем маскембалу.

учитељица Слађана Стевановић
Објављено у Млађи разреди