Деца у саобраћају

Дана 17.11.2021. године у оквиру пројекта ''Деца у саобраћају'' Савета за безбедност саобраћаја, града Ниша одржана је представа ''Саобраћајка Цицица'' за ученике првог разреда у Медошевцу.

Ученици су учествовали у извођењу представе примењујући саобраћајна правила кроз пригодне активности и рецитујући песмице о саобраћају. По завршетку представе демонстриране су виртуелне наочаре и објашњена њихова функција у учењу саобраћајних правила.

Свим ученицима првог разреда подељени су флуоресцентни прслуци, мајице, наруквице, привесци и  за оловке са ознаком Пажљивка у саобраћају.

У петак 19.11.2021. године на игралишту, у школском дворишту, постављен је саобраћајни полигон са обележеним објектима, раскрсницама, пешачким прелазима, као и сталци са основним саобраћајним знацима и семафорима.
Са ученицима првог разреда школе у Медошевцу  обновљена су саобраћајна правила, а затим се појединачно приступило практичној примени наученог приликом преласка улица и провери познавања саобраћајних знакова.

Саобраћајни полигон поклон је  Савета за безбедност саобраћа града Ниша нашој школи у циљу унапређења саобраћајне културе.

Објављено у Остало