ДАН БРОЈА ПИ 2018.

Такмичење у памћењу децимала броја ПИ по четврти пут одржано је 09.03.2018. год. За такмичење се пријавио двадесет и један ученик од петог до осмог разреда.

             Пре самог такмичења за ученике виших разреда приказана је презентација о  броју ПИ коју су припремиле ученице осмог разреда Ања Јовановић и Јована Насковић.Песму о броју ПИ прочитао је ученик Стефан Ћирић. У холу школе залепљене су децимале броја ПИ , панои са занимљивостима и број ПИ у боји(свака децимала има своју боју).Број ПИ је број универзума јер у њему се налази сваки бројчани низ,дакле и датуми рођења свих људи,па су ученици покушавали да уоче свој датум рођења.Сви присутни су послужени медењацима са исписаним бројем ПИ које је направила наставница Славица Бојковић.

              Циљ такмичења је учење кроз игру и асоцијације које помажу деци да се правилно развијају и размишљају.Колико су ученици успели у томе говори податак да је девет уче-ника знало више од 100 децимала.Сви такмичари су добили дипломе а најбоља три та-кмичара медаље: Анастасија Стоиљковић-289 децимале, Сања Цветковић-225 децимале и Миљана Арсић-224 децимале.

              Градско такмичење је одржано у ОШ „Душан Радовић“ у уторак 14.03. Девет уче-ника наше школе је учествовало и запажене резултате су имали:Сања Цветковић-1.ме-сто(315), Анастасија Стоиљковић-2.место(300) и Жељко Јаћимовић - 5. место (200).

Наставница математике
Славица Бојковић

Објављено у Математика